Stichting Hartekind

Dochter Suze van Ron Versluis, eigenaar van Rontrex Asbest BV is geboren met een aangeboren hartafwijking. Op 19 november 2012 is zij in het UMC met succes geopereerd. Ze heeft een groot succes geboekt, maar is er nog lang niet. Ron en zijn familie hebben altijd veel steun ontvangen van Stichting Hartekind.

Daarom zet Ron zich in om zoveel mogelijk geld op te halen voor Stichting Hartekind. Zodoende heeft hij in 2015 voor de 2e keer de alternatieve Elfstedentocht op de Weissensee in Oostenrijk geschaatst.

Over Stichting Hartekind

Het gehele bestuur (behalve 1 externe administratieve kracht) werken onbetaald en geheel belangeloos voor deze organisatie.

Het doel van de stichting is:

  • Het hoger op de maatschappelijk en politieke agenda krijgen van aangeboren hartafwijkingen, omdat:
    • Ieder jaar worden circa 1300 kinderen (1 op de 150 baby’s) geboren met een hartafwijking.
    • Jaarlijks overlijden 90 kinderen jonger dan 1 jaar aan de gevolgen van een aangeboren hartafwijking.
    • Dit maakt dat aangeboren hartafwijkingen behoren tot de meest voorkomende ernstige aandoeningen onder kinderen.
  • Het stimuleren en financieren van relevant (medisch) onderzoek.
  • Het ondersteunen van projecten en initiatieven op het gebied van sport, spel en school om zo de kwaliteit van leven van Hartekinderen te verbeteren. Bijvoorbeeld het financieren van de Pace-Pro (Pacemaker Protector) deze beschermt de pacemaker o.a. tijdens het sporten / buitenspelen.
  • Het ondersteunen van activiteiten van de Patiëntenvereniging Aangeboren Hartafwijkingen (PAH).

Schaatsen voor Stichting Hartekind

Als kleine tegenprestatie voor de steun die Ron en zijn familie ontvingen van Stichting Hartekind, schaatste Ron in 2014 voor het eerst de Alternatieve Elfstedentocht op de Weissensee in Oostenrijk.
“Ik ben in het donker gestart en in het donker gefinisht na een tocht van 10 uur en 17 minuten. Een geweldige dag om nooit meer te vergeten. Mede dankzij uw aanmoedigingen en gulle donaties (€5465) had ik de spirit om hem uit te rijden. Nogmaals bedankt!!”

Ook in 2015 heeft Ron het 25 man tellende ‘team Hartekind’ de Alternatieve Elfstedentocht weer gereden.
“Toen vertelde de voorzitter van Stichting Hartekind dat we gezamenlijk €28.000 hadden opgehaald!! Met een trots gevoel gingen we naar het blarenbal. … Door uw steun wordt er o.a. €8.000 geschonken aan 8 kinderen met een pacemaker, zodat zij het komend jaar een pacemaker pro kunnen ontvangen. Met deze speciale pacemaker pro kunnen zij gewoon meesporten en buitenspelen met hun leeftijdsgenoten.”